DESPRE MAGAZINUL NOSTRU

Trăim o constantă evoluție a tendințelor vestimentare, iar noi alegem să facem un pas înapoi și să ne întoarcem la originile noastre culturale.

Noi suntem IE Clothing sau, mai exact, Iulia Ghenea și Emilia Tudoran, iar pentru noi pasiunea pentru designul vestimentar pornește din dragostea pentru tradiția românească. Am îmbrățișat, în căutare de inspirație, Ia românească, o comoară recunoscută internațional și am folosit-o pentru a ne ghida și a transpune valorile culturale în vestimentația contemporană.

Am absolvit Universitatea Națională de Arte din București cu specializare în Strategii de Mosă și Costum. Și, în mod firesc, am folosit tot ce am învățat pentru a păstra simbolurile și valorile costumelor tradiționale românești, dar și pentru a încălca unele reguli.

Când a fost lansată prima noastră colecție în 2014, utilizarea folclorului pentru a crea noi forme de artă începuse să fie din ce în ce mai populară ca formă de exprimare în muzică, modă și achitectură. Așadar, ne-am alăturat și am susținut acest val. Before They Pass Away a fost prima noastră încercare de a promova un mesaj important pentru noi: valorile și originile noatre culturale sunt demne să fie menționate chiar și în cele mai strălucitoare reviste haute-couture, dar merită să fie introduse și în vestimentația noastră zilnică.

PRODUSELE NOASTRE

IE Clothing a devenit, cu fiecare piesă vestimentară creată, atelierul la care am visat și care îmbină diferite simboluri tradiționale, oferindu-le o viziune nouă și modernă. Majoritatea modelelor din colecțiile IE Clothing sunt atent lucrate manual, de la cusături complexe la broderii tradiționale, mărgele sau perle supra-dimensionate.

IE Clothing înseamnă:
– respect pentru trecut și pentru tehnicile tradiționale de cusut și brodat, precum și pentru designul portului tradițional
– curiozitate și creativitate pentru a contribui la noile valuri fashion
– pasiune și curaj pentru a crea piese ieșite din tipare

Colecțiile IE Clothing oferă un nou limbaj prin designul lor, un mod unic de a-ți exprima personalitatea prin detaliile sofisticate și croiul unic al pieselor tradiționale românești, cum ar fi Ia sau Fota. Fiecare piesă are o poveste împletită printre cusături și este inspirată din elemente culturale, de la fuste must-have cu croi clasic, pantaloni simpli cu inserții neașteptate de inspirație folclorică, până la cape, coliere și topuri structurate astfel încât să creeze o siluetă elegantă și să-ți susțină atitudinea curajoasă, avangardistă, precum și valorile personale frumoase.

Piesele IE Clothing emană eleganță prin materiale naturale, organza fluidă, catifea delicată sau tafta, cu aplicații lucrate manual din dantelă, perle sau mărgele. Vom alege întotdeauna să includem în creațiile noastre motive tradiționale pentru a oferi o viziune modernă elementelor culturale și pentru a le introduce în ținutele de zi cu zi.

IULIA GHENEA

Co-Founder

EMILIA TUDORAN

Co-Founder

VREI SA TE
ALATURI ECHIPEI?

Construim o platforma de cumparare online mai buna pentru era digitala. Alatura-te noua!

VEZI JOB-URI DISPONIBILE

FOLLOW US ON -

This error message is only visible to WordPress admins

REFRESH ÎN STILUL NOULUI SEZON

FA-ȚI LOC ÎN GARDEROBĂ ȘI PRINDE
NOILE NOASTRE STILURI DIN ACEST SEZON.

CUMPĂRĂ ULTIMELE PRODUSE